Information om antagning till SLTK.

Minitennis
Minitennisen är till för barn mellan 6-8 år och man erbjuds kurserna terminsvis. Här lär vi oss grunderna i tennis och jobbar med bollvana och koordination i lekfull miljö.

Anmälan till minitennisen görs i MATCHi.

Tennisskolan

Varje år till hösten tar vi in mellan 30-50 barn i tennisskolan. Antalet bestäms av hur många platser som slutar. Det är främst små barn ca 7-8 år och ett fåtal äldre som tas in. Det största delen i intaget är juniorer som kommer till våra klubbdagar / provspel den 4e + 5e juni och visar intresse. Det handlar om att hitta rätt grupp för rätt spelare. Vi tar även in en del från den gamla kölistan (som är stängd) samt om det finns någon spelare som kan tillföra spelmässigt till klubben.

I tennisskolan börjar de yngsta, till skillnad från minitennisen, spela en hel del med gruppkompisarna istället för tränaren. Vi använder skum och röd/gul boll i serverutorna, och förbereder för orange boll på lite större tennisbana. Det är bra om man klarar av att studsa en boll ca 20 gånger på racket, kan slå ca 10 gånger över nät med skumboll och kan kasta och fånga en boll på lyra på några meters avstånd när man kommer till tennisskolan.

Om ditt barn spelar minitennis och vill komma med i tennisskolan ska du komma till klubbdagarna / provspelet. Juniorerna behöver vara 7 år (i år) för att spela i tennisskolan. De yngsta får tid kl. 14.00-15.00 på vardagar.

Om du inte är medlem och ditt barn inte spelar tennis hos oss kan du kontakta kansliet för att bli uppsatt på informationslista och få utskick kring klubbdagar/provspel.